Tijdens de huldigingsnamiddag van het Rode Kruis stonden Karolien van de Poel en Jan Van den Broeck als voorbeeld voor verleden en toekomst van het Rode Kruis. Karolien (22) kreeg drie brevetten uitgereikt, Jan (64) werd gevierd voor 50 jaar inzet.

De jeugd van nu kan zich nog wel degelijk engageren. Karolien Van de Poel besteedt een groot deel van haar vrije tijd aan het Rode Kruis. Karolien Van de Poel (22) ging op 8-jarige leeftijd bij de jeugdafdeling van het Rode Kruis.

Karolien: "Via gezelschapsspelen leerden we o.a. verbanden aanleggen en mensen helpen. Op 8 jaar was ik helpertje, op mijn 16e junior-helper, op 17 j helper en op 22 voor de 2e keer helper want je moet om de 5 jaar opnieuw examens doen, kwestie van bij te blijven. Ik hoop met mijn kennis en kunde mensen te kunnen helpen, zoals later bv. als bejaardenhelpster."

De 64-jarige Jan Van den Broeck uit Vorselaar hoort het met de glimlach aan. Jan Van den Broeck wordt op 22 april tijdens de ledendag van het Rode Kruis in Bobbejaanland samen met Willy Haxelmans gevierd. Van den Broeck herinnert zich nog hoe het voor hem allemaal begon. Jan Van den Broeck: "Ze kwamen ons destijds voor het bijwonen van de lessenreeksen in Vorselaar met een busje van het Rode Kruis ophalen.

De vuurdoop voor de helpers was altijd de motorcross in Herentals. De tornado in Oostmalle en de overstromingen in Ruisbroek staan voor altijd in het geheugen gegrift. De kracht en de verwoesting van de tornado... het menselijk leed bij de overstroming. We werden toen opgeroepen en moesten verzamelen aan het lokaal. Van daaruit gingen we de mensen helpen."

De combinatie werk-Rode Kruis was niet altijd gemakkelijk. Eind dit jaar gaat Van den Broeck met pensioen. Hij hoopt dan opnieuw meer tijd te hebben voor het Rode Kruis.